GET 25% OFF ALL COURSES FOR BLACK FRIDAY

SAVE 25% WITH CODE: BLACKFRIDAY25 (VALID NOV 23-29)

Eenvoudig Digitale Foto’s Ordenen (EDFO)

Voel je je overweldigd door de grote hoeveelheid foto’s die je hebt? Of van al die homevideo’s op verouderde media? Zou je willen dat je de tijd én expertise had om dit probleem eens en voor altijd aan te pakken? Ja? Dan is deze cursus jou op het lijf geschreven! Je leert stap voor stap hoe je je fotocollectie kunt organiseren met behulp van technieken en tools die zijn ontwikkeld door professionele Foto Managers.

Aan het einde van deze online cursus…

 • Weet je waar je moet beginnen met het tackelen van je foto- en videochaos.
 • Is er een plan, en heb je focus en routine in het ordenen van al je foto’s en video’s.
 • Ben je bevrijd van de impasse omdat je met een helder stappenplan vooruit bent geholpen bij het scheppen van orde in je foto- en videocollectie.
 • Ben je niet meer bang je mooiste herinneringen te verliezen omdat je geen back-up hebt van je foto’s en video’s.
 • Kun je gemakkelijk je foto’s terugvinden om er leuke dingen mee te doen, of om te delen met familie en vrienden.

Maar bovenal, de eerste stap naar Eenvoudig Digitale Foto’s Ordenen, geeft je vooral het vertrouwen en houvast om eindelijk de baas te worden over je foto- en videocollectie. Door jezelf deze online cursus te gunnen voel je je gemotiveerd en geïnspireerd om je mooiste foto’s in je leven terug te brengen. Je voelt je zelfverzekerd en je bent georganiseerd. Je hebt door deze cursus te volgen de touwtjes in houden. Je bent trots, blij en aangenaam verrast dat je je foto’s op een waardevolle en zinvolle manier tot leven hebt gebracht. Dat je je avonturen, gedachten en gevoelens van alle mooie momenten in je leven gemakkelijk terug kunt vinden.

"Niet meer overweldigd. Niet meer ongeorganiseerd. Dit wil je en dit kun je! "

Dit is wat je krijgt:

 • Ruim 20 videolessen (totaal 7 uur).
 • Veel bonussen zoals pdfs, het stappenplan Speuren en Verzamelen, de inventarisatie en voorraadlijst, spiekbriefjes, de familie- en individuele tijdlijn, het e-boek met Fotoboek Ideeën.
 • Toegang tot de privé Facebookgroep ‘Je fotoleven op orde’. Dit is een geweldige plek om in contact te komen met gelijkgestemden. Mensen die net als jij orde willen scheppen in hun foto- en videocollectie.

Testimonials

"Voordat ik aan Maud’s online cursus Eenvoudig Digitale Foto’s Ordenen begon had ik mijn foto’s al netjes bijeen in een mappenstructuur op mijn PC staan. Perfect, althans dat dacht ik. Totdat ik op zoek ging naar die ene foto die ik wilde ophangen in onze fotogalerij bovenaan de trap. Nergens te vinden die foto. Door deze cursus te doen, ben ik erachter gekomen dat je metadata kunt toevoegen aan je foto’s. Dit betekent dat je woorden zoals tas, zonnebril, roodborstje, koffie, namen van personen enzovoorts in je foto kunt plakken. Digitaal dan, dat plakken. Het maakt het zoeken naar die ene foto zoveel gemakkelijk. Ik ben erachter gekomen dat ik graag nog meer zou willen leren over fotobewerkingsprogramma’s zoals Adobe Lightroom of het gratis zusje Adobe Bridge. Bij Maud bij ik hiervoor aan het goede adres. Ze heeft een prettige stem om naar te luisteren, er is een privé Facebook groep waar ze live aanwezig is voor het beantwoorden van vragen. De online cursus zit boordevol tips en tricks plus ik kan de cursus in mijn eigen tempo doen. Ideaal."
Lucienne Labordus
Wassenaar, Nederland
“Ik heb deze cursus met veel plezier gedaan. Niet verwacht dat ik na de zoveelste mislukte poging zo enthousiast kon raken om mijn foto’s en video’s te ordenen en veilig op te slaan voor de toekomst. Niet meer op zoek naar die ene foto om een lieve vriendin te verrassen met een fotocadeau of bang te zijn voor het kwijtraken van deze kostbare herinneringen. Maud begeleidt je als ervaringsdeskundige stap voor stap aan de hand van persoonlijke verhalen met als hoogtepunt het vieren en delen van je fotoarchief. Echt een aanrader voor iedereen die net als ik van foto’s houdt. Ik verheug mij nu al op de privé Facebookgroep om ervaringen uit te wisselen.”
Sylvia Heiliegers
Almere, Nederland
“Orde in je foto’s. Echt dat is iets wat we allemaal kunnen gebruiken. Ik vond het grappig dat ik er nooit eerder bij stilgestaan had hoeveel foto’s we wel niet bewaren. Als ondernemer neem ik duizenden foto’s. Ik sta immers niet zo snel mooi op een foto, dus trek er dan maar 20 van hetzelfde shot. Tijd om orde in de chaos te brengen. Maar hoe begin je er aan? Gelukkig is er Maud. Ik leerde Maud kennen als klant en vond meteen haar programma super boeiend. Dit wilde ik leren. Maud heeft een leerstijl waar ik van hou: to the point. Je krijgt uitleg maar ook stappenplannen zodat je echt aan de slag gaat. Het resultaat: het is niet alleen orde, maar vooral dat fantastisch goede gevoel dat je krijgt als je een systeem hebt gevonden dat werkt. En dat je kan blijven toepassen. Eerlijk … ik vind dat iedereen deze cursus kan gebruiken en er veel plezier aan kan beleven.”
Katinka Michiels
www.katinkamichiels.be – online business- en groeimentor, Wenduine, België

Leer je trainer kennen

Maud Boom

Hoi hoi, ik ben Maud Boom. Ik ben betoverd door foto’s, alle foto’s ’k Ben goed in organiseren. ‘k Ben een rasoptimist en gekwalificeerd om jou te helpen met je fotoleven want ik ben een gecertificeerd Foto Manager. Dit certificaat heb ik behaald bij het Amerikaanse bedrijf ‘The Photo Managers’. Ik help je graag met het organiseren van jouw fotoleven zodat jij je verhalen kunt vertellen.

Wat ga je leren?

Module 1. Welkom en introductie

De online cursus bestaat uit 7 modules met videolessen, stappenplannen, checklists, inventarisatielijsten, spiekbriefjes en pretbladen.

Module 2. Dromen en Doen

Je gaat inzicht krijgen hoe je meer balans krijgt in je leven. Wat is je einddoel? Waarom wil je je foto’s ordenen? Hoe kan je beter met je tijd omgaan, zodat je meer tijd hebt voor jezelf. De antwoorden die je zoekt ga je tijdens deze online cursus vinden.

Module 3. Speuren en Verzamelen

Hier ga je de basis leggen. Zeg maar de fundering bouwen van het huis: je eigen fotobibliotheek. Hier wil je je handen uit de mouwen gaan steken en het voorbereidende werk doen voordat je echt begint. Hier ga je speuren en verzamelen en maak je je tijdlijn.

Module 4. Sorteren en Ordenen

Ik laat je hier zien waarom het sorteren en ordenen van foto’s en video eigenlijk bijzaak is. In deze les leer je hoe je je beeldmateriaal het beste kunnen organiseren, welke strategieën en we zijn en hoe je die kunt implementeren.

Module 5. Back-uppen en Archiveren

Dit is een belangrijke module. Hierbij spreek ik namelijk hoe je een back-up maakt van jouw digitale foto’s en video’s. En hoe je deze kunt archiveren (en dus veilig stellen) tegen bijvoorbeeld verlies door virussen, brand en wateroverlast.

Module 6. Vieren en Delen

We beleven het meeste plezier als we onze foto’s weer in ons leven terugbrengen. Je voelt je trots en blij. Misschien ben je wel een beetje verrast als je merkt dat je je herinneringen gemakkelijk terug kunt vinden. Je kunt je herinneringen als het ware het nu vieren en delen want jouw foto’s vertellen namelijk een verhaal het verhaal van jouw leven, van jullie leven. En dat verhaal verdient het om in een mooi fotoboek of in een diavoorstelling te worden vastgelegd. Kortom: in module 6. bied ik je inspiratie met voorbeelden uit de praktijk.

Module 7. Jouw Bonussen

Alle modules zijn gevuld met Bonussen. Ook module 7. Alle pdf’s, pretbladen, checklists, spiekbriefjes en ander leuks gaat je helpen tijdens deze online cursus Eenvoudig Digitale Foto’s Ordenen.

Je vraagt je misschien af...

Nee. Je hoeft geen mobiele telefoon te hebben voor deze cursus. De denkwijze werkt bij digitale foto’s en video’s, maar ook bij losse foto’s en foto’s in fotoboeken. Hoewel de iPhone mijn specialiteit is, is deze cursus ook voor ruim 90% van toepassing op Android gebruikers. Maar alle onderwerpen in deze cursus over mindset, planning en gewoonten zijn universeel voor alle type mobiele telefoons maar eigenlijk ook voor geprinte foto’s (los en in fotoboeken).

Ja, ook al bevinden we ons in een tijdperk waarin het bekijken van foto’s op mobiele telefoons meer gebeurd dan op welk ander apparaat dan ook, het ordenen van foto’s op de computer en laptop is en blijft belangrijk.

Dus tijdens Eenvoudig Digitale Foto’s Ordenen gaat het voornamelijk over hoe efficiënt je digitale foto’s en video’s op je computer kunt sorteren en hoe je er een back-up van kunt maken.

Nee. Hoewel ik apps van derden aanbeveel om het ordenen efficiënter te maken, kies ik die uit waar je gratis kunt aanmelden.

Zou je deze cursus kunnen kopen en dan nooit meer naar de lessen te kijken? Zeker. Maar de geldigheid van de online cursus verloopt niet. Hij is er, en hij blijft er totdat jij er klaar voor bent. Je gaat zelfs eventuele toekomstige updates van deze online cursus in jouw inbox ontvangen.

Maar weet je, als ‘mijn foto’s organiseren’ al jaren op je to-do-lijstje staat, dan denk ik dat het aanmelden voor deze online cursus een enorme stap is om eindelijk dingen in gang te zetten. Dit is misschien wel het zetje dat je nodig hebt! Ik weet gewoon dat als je deze cursus niet koopt er waarschijnlijk niks zal veranderen en dat je fotochaos steeds verder uit de hand loopt.

Nee, het is geen verloren zaak. In deze online cursus richt je je op het ordenen van je hele foto-en videocollectie dus jouw foto’s van vroeger, je recente en je toekomstige foto’s en video’s.

Als je focust op je achterstanden dan is dat enorm intimiderend, dus ga je in deze cursus eerst aan de slag met je ‘waarom’. Waarom wil je met je foto’s aan de slag? Als je dat eenmaal weet, dan ga je verder met de ABCs methode.

Overigens, ben je er tijdens deze cursus ook van bewust dat je een heel leven hebt gedaan om je mooie foto en videocollectie op de bouwen.

Je krijgt zeven uur aan videomateriaal waarin ik uitleg geef. Plus je krijgt alle lessen in één keer tot je beschikking zodat je ze in je eigen tempo kunt doorlopen. De meeste video’s zijn korter dan 10 minuten, de langste is ongeveer 20 minuten. Je kunt gemakkelijk door alle video’s heen scrollen en ze eventueel op pauze zetten als je dat wilt. Verder zijn er pdf’s, pretbladen, checklists, spiekbriefjes en ander leuks dat je gaat helpen om deze online cursus Eenvoudig Digitale Foto’s Ordenen tot een goed einde te brengen.

Als je al zover bent gekomen met het lezen van deze tekst dan ben je het aan jezelf verplicht om na te denken over de volgende stellingen:

 • Stel dat er één idee is in deze cursus dat je helpt de eerste stap te zetten om eindelijk je fotochaos op orde te krijgen.
 • Stel dat er één technisch slimmigheidje in de cursus zit om jouw droom uit te laten komen, of stel dat dit de stok achter je deur is. Ja, want ik, maar ook je mede cursisten zullen je steunen in de privé Facebookgroep. Helemaal gratis. Terwijl de gemiddelde kosten voor één uur individuele coaching toch al gauw varieert tussen de EUR 80 – 130 per uur.
 • Wat is het je waard om dit project tot een goed einde te brengen? EUR 5.000, EUR 20.000, EUR 50.000 of meer zelfs? Je hebt niks te verliezen en zoveel te winnen. Wat zul jij je trots, blij en verrast voelen als je je foto’s geordend hebt en ze op een waardevolle en zinvolle manier in leven brengt zodat jij, je familie en je vrienden ervan kunnen genieten.
 • Stel dat er één zienswijze in deze cursus is die jou het inzicht, de inspiratie en de zin geeft om je mouwen op de stropen en aan de slag te gaan. Joh, eigenlijk weet je al dat dit aanbod jou gaat helpen bij het scheppen van orde in je foto- en videocollectie.

Ben je er klaar voor de baas te worden over jouw foto en videocollectie? Schrijf je vandaag in voor de online cursus Eenvoudig Digitale Foto's Ordenen.

About Instructor

Maud Boom

1 Course

Not Enrolled
$99 (~€85)

Course Includes

 • 44 Lessons
English